2016 a fost unul dintre cei mai secetosi ani din ultimele doua decenii. Cu toate acestea, in evidentele Nova Apaserv 2016 pare sa fi fost un an in care s-au inregistrat caderi masive de precipitatii, iar din acest motiv, sumele facturate pentru apa meteorica sunt uriase. Nova Apaserv a emis o factura uriasa catre Primaria Botosani pentru apa meteorica din 2016. Numai putin de 16 miliarde de lei vechi ar trebui platiti din bugetul local pentru apa de ploaie care a ajuns in canalizarea administrata de Nova Apaserv, in cursul anului trecut.
Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani, sustine ca suma facturata de catre operatorul de apa este dubla fata de anul 2015, in conditiile in care în 2016 s-a inregistrat cea mai accentuata seceta din ultimele decenii.
Primaria municipiului Botosani a facut o adresa catre Centrul de Meteorologie si asteapta clarificari cu privire la cantitatea de precipitatii înregistrate în 2016. Edilul Catalin Flutur spune ca din cauza acestei facturi foarte mari, a fost nevoit sa mai renunte la o serie de lucrari programate pentru acest an.