Etnobotanicele continua sa faca ravagii la nivelul judetului Botosani. Aceste ierburi otravitoare, vandute la orice colt de strada sau mai nou in mediul online, au umplut spitalul de tineri pierduti si in anul 2017. Majoritatea celor care au avut nevoie de ajutorul medicilor au intre 18 si 30 de ani. Desi aceste ierburi otravitoare sunt interzise de ani de zile, consumatorii continua sa faca rost de drogurile usoare care le pun viata in pericol. De exemplu, numai in ultima luna, trei tineri pierduti au ajuns in Unitatea de Primiri Urgenta, dupa ce au consumat substante etnobotanice. Acesti tineri care ajung la spital pe fondul consumului de etnobotanice sunt stabilizati in camera de garda.
In total, anul acesta in urgenta au ajuns 28 de tineri cu varste cuprinse intre 18 si 36 de ani, care au ajuns in urgenta din cauza consumului de etnobotanice. O alta problema este faptul ca acesti consumatori nu vor sa fie ajutati de specialisti pentru a scapa de aceasta patima.
Si totul incepe din curiozitate. In anul 2016, 79 de tineri pierduti au ajuns la spital, dupa ce au consumat substante etnobotanice.