Plutonierul major Iulian Rotariu, pompierul botosanean care in 2016 a alergat 500 de kilometri
in deserturile Gobi si Atacama si 420 de kilometri, de la Sofia la Bucuresti, iar in luna mai a acestui an, 250 de km in desertul Kalahari din Namibia, pleaca intr-o noua misiune extrema- ultramaratorul „Racing The Planet Ultra
Patagonia 2017″.Subofiterul va urca pe 6 noiembrie in avionul care il va duce in tinutul neimblanzit al Patagoniei, Argentina.
In perioada 12-19 noiembrie, pompierul botosanean va alerga, alaturi de alti 360 de alergatori din 60 de tari, infruntand temperaturi si conditii extreme.
Cursa „Racing The Planet Ultra Patagonia 2017″ se va desfasura in cea  mai faimoasa si salbatica regiune din America de Sud,
dominata de muntii Anzi. Alergarea va fi intr-o zona exclusiv muntoasa, cu lacuri si dune de nisip, la o altitudine de 3000 de metri, unul din locurile din lume unde se poate face insolatie si degeraturi in aceeasi zi.
Si de aceasta data, Iulian Rotariu va alerga in spirit caritabil, 250 de kilometri in sapte zile, pentru a face cunoscuta si a sprijini „Asociatia Parintilor Copiilor cu Autism din Botosani”, succesul lui insemnand un pas spre integrarea acestor copilasi.  Perseverenta pompierului pentru ocuparea podiumului are ca beneficii asigurarea celor necesare copiilor cu astfel de afectiuni, din dorinta de a le oferi o copilarie fericita si un mediu propice dezvoltarii.
Zilnic va alerga cate un maraton, aproximativ 43 de km, iar in a 5-a zi va alerga  aproape 80 km.La fel ca si celelalte trei ultramaratoane la care a participat, respectiv „Gobi March” (China, iunie 2016), Atacama Crossing” (Chile,
octombrie 2016) si „Sahara Race” (Namibia, mai 2017) si unde s-a clasat pe locul I la categoria lui de varsta si locul IV la general la „Racing The Planet Ultra Patagonia 2017″ din Patagonia se claseaza in primele zece curse din lume ca dificultate.