Botosanenii care isi doresc sa lucreze in strainatate au sanse mari de angajare.
Mai ales in aceasta perioada, cand oferta locurilor de munca in statiul european este consistenta.
Patronii din Belgia, Germania, Franta, Italia, Portugalia, Irlanda, dar si din Marea Britanie cauta sa angajeze romani in diverse domenii de activitate.
Cei interesati pot sa ceara informatii la compartimentul EURES din cadrul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Botosani.
Reteaua EURES, pune la dispozitia somerilor botosaneni nu mai putin de 1.000 de locuri de munca, in tari precum, Germania, Belgia, Italia, Danemarca, Franta, Portugalia sau Marea Britanie.
De exemplu, patronii din Danemarca au nevoie de 180 de lucratori in agricultura, mai exact culegatori de mazare sau capsuni.
Germanii cauta asistenti medicali cu experienta, care sa vorbeasca limba germana.
Se ofera salarii de intre 2.300 si 2.700 de euro pe luna. Si italienii cauta sa angajeze peste 100 de asistenti medicali. Reprezentantii agentiei spun ca singurul impediment este faptul ca multi dintre cei interesati nu stiu limba straina pe care o cer angajatorii.
Pentru a fi selectati, cei care aplica pentru un astfel de job, trebuie sa intruneasca mai multe conditii, ce pot fi consultate la sediul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, la compartimentul Eures situat la etajul doi.