stire-promisiune-pnl-edu

In plina campanie electorala, partidele politice ne promit ca vor schimba lucrurile in Romania, ca vor fi salarii mai mari si conditii ca in tarile dezvoltate. Dupa ce si-au prezentat programul pe sanatate, astazi liberalii au venit cu setul de promisiuni pentru educatie.
Catalina Lupascu, candidat PNL la alegerile parlamentare si fost inspector scolar judetean, promite o majorare mai mare a salariilor cadrelor didactice, comparativ cu oferta social democratilor. Ea sustine ca in cazul in care liberalii ajung la putere personalul din invatamant va primi cu 40% mai mult la salarii. In plus, liberalii anunta ca vor introduce bacalaureatul diferentiat si vor face schimbari majore in programele scolare si manuale. Mai mult, liberalii anunta ca vor fi facilitati fiscale pentru agentii economici care vor onfiinta scoli profesionale
Liberalii vin si cu un pachet integrat pentru combaterea saraciei, printre care infiintarea de crese atat in mediul rural cat si urban sau acordarea de rechizite si haine pentru prescolari.
Deocamdata toate aceastea sunt promisiuni de campanie si ramane de vazut ce se va aplica din ceea ce spun politicienii.