Avem primii doi bolnavi de gripa din acest sezon la Botosani si alte doua suspiciuni.
Realitatea a iesit la iveala, dupa ce probele prelevate si trimise la Institutul Cantacuzino au aratat ca cei doi pacienti, un barbat si o femeie, au virusul AH1N1.
Niciunul nu a fost vaccinat impotriva gripei, spun medicii. In stare mai grava se afla femeia care mai are si alte afectiuni. Acesta este internata in sectia de terapie intensiva. Cele doua persoane cu gripa care au ajuns in sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta nu erau vaccinate antigripal.
Barbatul de 69 de ani a fost internat si a primit tratament de specialitate, evolutia acestuia fiind una favorabila. Cat despre femeia in varsta de 41 de ani, aceasta se afla intr-o stare mai grava si a fost transferata in sectia de terapie intensiva.
In sectia de boli infectioase sunt internati peste 20 de pacienti cu afectiuni respiratorii si pneumonii. Oamenii au venit la spital dupa ce au inceput sa se simta rau. Unii dintre ei nu s-au imunizat de ani intregi. Vaccinarea este extrem de importanta. Indicat este ca oamenii sa se vaccineze impotriva gripei, mai ales cei care se stiu cu anumite boli. Pana in acest moment la nivelul judetului au fost imunizati peste 10.000 de botosaneni cu vaccinul distribuit prin Directia de Sanatate Publica catre medicii de familie. Alte doua probe preluate de la doi pacienti cu suspiciune de gripa vor fi trimise la Institutul Cantacuzino. In judetul Botosani, in ultima saptamana s-au inregistrat aproape 800 de viroze si peste 380 de pneumonii. Numarul este in usoara scadere.
La nivelul tarii au fost inregistrate 50 de cazuri de gripa si doua decese pana in acest moment.