Un ofiter de la Politia de Frontiera a fost arestat preventiv, astazi, la cererea procurorilor DNA, dupa ce a incalcat masurile dispuse in momentul plasarii sun control judiciar. Este vorba de Liviu Ciobanu, fost sef de tura la Sectorul Politiei de Frontiera Romanesti, care din luna iulie, se afla sub control judiciar pentru instigare la abuz in serviciu si favorizarea infractorului.
Comisarul, care se mutase intre timp la Sectorul Politiei de Frontiera Falciu- Vaslui, a luat legatura cu martorii din dosarul in care era anchetat, iar procurorii DNA au cerut instantei sa inlocuiasca controlul judiciar cu arestul preventiv.
Initial, Tribunalul Botosani a respins actiunea, dar Curtea de Apel Suceava a modificat, astazi, decizia si a dispus arestarea preventiva a ofiterului de la Politia de Frontiera pe o perioada de 30 de zile.
Politistul de frontiera a ajuns sa fie cercetat dupa ce ar fi cerut unor agenti din subordinea sa sa inchida ochii in cazul unui barbat care a fost prins conducand fara permis.