Acuzatii dure la adresa parlamentarilor social- democrati din Botosani. Liberalii ii ataca pe cei sapte parlamentari PSD din judetul Botosani din cauza faptului ca in bugetul pe 2017 nu s-au alocat bani pentru niciuna dintre investitiile majore. Deputatul Cristian Achitei sustine ca parlamentarii social-democrati i-au pacalit inca o data pe botosanenii care le-au acordat votul la alegerile din 11 decembrie.
Deputatul liberal Cristian Achitei considera ca bugetul Romaniei pe 2017 este unul nerealist, care se bazeaza doar pe consum si care va produce inflatie. In acelasi timp, el ii acuza pe social democrati ca in loc sa propuna un buget realist, ei au venit cu acea ordonanta pentru salvarea penalilor. Parlamentarii liberali Cristian Achitei si Costel Soptica au depus patru amendamente dintre care trei pentru tronsoanele de drumuri nationale si unul pentru Teatrul Mihai Eminescu. Cele patru amendamente au fost respinse de catre majoritatea PSD-ALDE aflata la guvernare. Daca investitiile in judetul Botosani nu au fost o prioritate, in schimb s-au alocat 100 de milioane de euro pentru modernizarea a patru drumuri din Teleorman.
Mai mult, parlamentarii liberali spun ca in strategia Ministerului Transportului nu apare la niciun capitol vreun drum din judetul Botosani si sunt sanse mici care ca in urmatorii ani sa se faca investitii in drumurile din Moldova.