Front comun la Botosani pentru combaterea traficului ilicit.
Reprezentantii partidelor politice parlamentare din judetul Botosani au semnat Pactul local pentru combaterea traficului ilicit, propus de catre Asociatia pentru Combaterea Traficului Ilicit „Viitorul”.
Ceremonia de semnare a avut loc in cadrul dezbaterii cu tema „ACTIV in lupta impotriva contrabandei” organizata de catre Asociatia ACTIV. Conform analizelor de piata referitoare la contrabanda, coroborat cu rezultatele obtinute de autoritati in combaterea acestui fenomen, regiunea de Nord Est este o zona extrem de expusa atat din punctul de vedere al consumului, cat si al tranzitului de produse. In cadrul intalnirii a fost prezentata situatia privind traficul ilicit la nivelul judetului Botosani.
Potrivit sefului de la Vama Stanca, in primele noua luni ale anului 2017 au fost capturate peste 60 de milioane de tigarete de contrabanda, in scadere cu aproape 11% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Contrabanda este un fenomen extrem de raspandit in societatea romaneasca, romanii avand acces facil la bunuri pentru care statul nu incaseaza nicio taxa.
Asociatia are drept scop promovarea, sprijinirea, realizarea si coordonarea de activitati care sa contribuie la constientizarea publicului si a autoritatilor cu privire la efectele negative ale traficului ilicit de marfuri. ACTIV promoveaza urmatoarele valori: integritatea, responsabilitatea, respectul si cooperarea. In luna octombrie Asociatia ACTIV a semnat primul pact local cu reprezentantii partidelor politice din Satu Mare.