In judetul Botosani, 15 familii, au fost pagubite de foc, flocarile mistuind bunuri in valoare de circa 80.000 lei. La atat se ridica valoarea bunurilor distruse în urma unor incendii care s-au produs în locuintele sau gospodariile lor, saptamâna trecuta.
Opt din cele 15 evenimente cu foc s-au produs ca urmare a utilizarii necorespunzatoare a mijloacelor folosite pentru asigurarea confortului termic.
Pentru înlaturarea pericolului de incendiu care poate sa apara la exploatarea sobelor si a cosurilor de fum, se recomanda masuri specifice si anume verificarea sobelor, canalelor si cosurilor de evacuare a fumului, pentru ca acestea sa nu prezinte fisuri care sa permita scânteilor sa incendieze materialele combustibile din apropiere si curatarea canalelor si cosurilor de fum. Pentru mijloacele de încalzit locale sau centralele care folosesc combustibil lichid se recomanda verificarea etanseitatii conductelor de alimentare cu combustibil; interzicerea supraalimentarii cu combustibil; alimentarea cu combustibil atunci când mijlocul de încalzire nu este în stare de functionare; curatarea periodica a conductelor de alimentare si a duzelor de pulverizare. O alta cauza frecventa de incendii în acest sezon este reprezentata de exploatarea necorespunzatoare a aparatelor electrice de încalzire si a instalatiilor electrice.