Perchezitii in forta, astazi, in judetele Botosani, Suceava si Neamt.
Mascatii au descins in 34 de locatii la persoane banuite de contrabanda cu tigarete. In urma perchezitiilor 12 persoane au fost conduse la audieri.
Politistii Inspectoratului de Politie Judetean Botosani, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Botosani, au facut 26 de perchezitii domiciliare pe raza judetului Botosani, sapte pe raza judetului Suceava si una in judetul Neamt, in cadrul a doua dosare penale in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.
Din cercetari a reiesit faptul ca persoanele implicate ar fi introdus ilegal tigarete in Romania din spatiul extracomunitar, pe care le-ar fi comercializat pe raza judetelor.
La activitate au participat politisti din Suceava, Neamt, jandarmi si politisti de frontiera.
Peste 5.400 de pachete de tigarete in valoare de 65.000 de lei au fost ridicate de politistii din Botosani, in urma a 34 de perchezitii domiciliare, la persoane banuite de contrabanda.
Din cercetarile efectuate a reiesit faptul ca persoanele implicate au procurat, detinut si comercializat ilegal peste 420.000 de tigarete de provenienta Republica Moldova, Ucraina si Duty Free, introduse in tara prin alte locuri decat cele stabilite pentru controlul vamal, cauzand bugetului de stat un prejudiciu estimat la 252.000 de lei.