Traversarea neregulamentara a pietonilor reprezinta una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere la nivelul judetului Botosani. Motiv pentru care politistii de la rutiera au desfasurat o actiune pe aceasta tema si au amendat, intr-o singura zi mai multi pietoni care au traversat strada prin locuri nepermise.
Actiunea s-a desfasurat atat in mediul urban, cat si in mediul rural si i-a avut in vedere, in mod special, pe pietonii care nu respecta normele rutiere. 17 pietoni care au traversat strada prin locuri nepermise s-au ales cu amenda, iar alti 29 au primit avertisment. Politistii recomanda pietonilor sa se angajeze in traversarea drumului public numai prin locurile special amenajate,pe trecerea de pietoni si la culoarea verde a semaforului electric, acolo unde exista. Sa se asigure permanent, chiar si atunci cand se afla pe trecerea de pietoni, ca traversarea se poate face in conditii de siguranta.
Sa nu traverseze niciodata in fuga pe marcajul pietonal.
Sa nu se deplaseze pe partea carosabila, iar acolo unde nu exista trotuar sau acostament, sa se deplaseze pe partea stanga a drumului, cat mai aproape de marginea acestuia;
Copiii nu trebuie lasati sa traverseze singuri pentru ca ei sunt imprevizibili si nu pot aprecia corect distantele si vitezele.