Eveniment inedit, la Gala de decenare a Premiului National de Poezie. Un poet a recitat o poezie cu tenta sexuala in fata a zeci de invitati prezenti la eveniment. Oripilat de versurile porniografice, o parte din public a parasit sala. Luni seara s-a desfasuat Gala de decenare a Premiului National de Poezie, care a avut loc si in acest an la Casa de Cultura a Tinetului.
Momentul socant al serii a fost atunci cand pe scena a urcat poeta Medeea Iancu, care a recitat o pozie cu vesuri obscene.
Intrebat despre debutul nu tocmai favorabil al evenimentului, poetul Gelu Dorian, nu a vrut sa faca niciun comentariu. Momentul a fost foarte neplacut mai ales ca in sala, in afara de numerosi poeti de seama si oficiaitati ale municipiului, se afla si Pau Brummell, ambasadorul Marii Britanii. Unii dintre spectatori, profund indignati, au parasit sala de spectacole, in timpul recitalului. Nici botosanenii nu au vazut cu ochi buni, momentul poeziei recitate de Medeea Iancu. Versurile au stârnit reactii diverse in randul botosanenilor care sunt de parere ca trebuie facut o selectie stricta la astfel de evenimente.