Politistii rutieri botosaneni, impreuna cu specialisti din cadrul Registrului Auto Roman, au desfasurat o actiune avand ca scop reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecinte grave, produse pe fondul defectiunilor tehnice ale autovehiculelor.
Actiunea s-a desfasurat conform graficului actiunilor comune Politie-R.A.R., cu respectarea prevederilor privind desfasurarea controlului in trafic a starii tehnice a vehiculelor.
Obiectivul principal al acestui gen de actiune este reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere produse pe fondul defectiunilor tehnice, depistarea, in trafic, a vehiculelor care nu corespund normelor legale pe linie de stare tehnica pentru a fi admise in circulatia pe drumurile publice si luarea masurilor legale care se impun.
Astfel, in urma activitatilor desfasurate, au fost oprite in trafic si controlate 48 de vehicule si au fost aplicate 29 de sanctiuni contraventionale, dintre care sapte pentru defectiuni la sistemul de iluminare- semnalizare, una pentru defectiuni la sistemul de rulare, una pentru lipsa inspectiei tehnice periodice si 20 pentru alte defectiuni tehnice.
Au fost retinute 9 certificate de inmatriculare, dintre care opt pentru defectiuni tehnice si unul pentru lipsa inspectiei tehnice periodice.