Doi ofiteri si doi agenti de la Politia de Frontiera au au fost trimisi in judecata de procurorii DNA, Serviciul Teritorial Suceava.
Este vorba de Liviu Ciobanu, care la data faptelor era coordonator al turei de serviciu din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Romaesti, judetul Botosani. Ofiterul, care este in arest preventiv, va fi judecat pentru infractiunile de instigare la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, instigare la favorizarea faptuitorului si fals intelectual.
In acelasi dosar a fost trimis in judecata si Dinu Barnea, ofiter de politie cu grad profesional de comisar sef, sef al Sectorului Politiei de Frontiera Romanesti, pentru infractiunile de instigare la abuz in serviciu, instigare la favorizarea faptuitorului, fals intelectual, inselaciune si fals in înscrisuri sub semnatura privata in forma continuata.
Trimisi in judecata sunt si agentii de politiei de la Romanesti, Florin Nacu si Mihai Burlacu. Acestia sunt acuzati de abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului.
Potrivit procurorilor DNA, la data de 31 octombrie 2014, Dinu Barnea, in calitatea de sef Sector al Politiei de Frontiera, la solicitatea unei persoane, cu intentie, i-a determinat pe doi subalterni (agenti de politie), sa-si incalce atributiile de serviciu si sa nu dispuna masurile legale care se impuneau in cazul constatarii unei infractiuni la regimul circulatiei. Cei doi agenti nu au constatat infractiunea flagranta comisa de o persoana din anturajul lui Dinu Barnea care conducea o masina desi avea permisul anulat, si au lasat-o pe aceasta sa-si continue deplasarea.
Ulterior, Barnea a aprobat o nota raport intocmita de catre comisarul de politie Liviu Ciobanu, in care era consemnat in fals ca niciuna dintre patrule nu a constatat infractiuni pe perioada efectuarii serviciului.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Botosani, cu propunere de mentinere a masurile preventive dispuse in cauza.