Unitatea de Primiri Urgente Botosani primeste o gura de oxigen. Si nu este vorba despre bani, ci de gestul unor tineri studenti la medicina care au ales sa faca practica in aceasta unitate care se confrunta cu un deficit de personal.
Tinerii care viseaza la ziua cand vor deveni medici, ii ajuta pe doctorii din urgenta, dar in acelasi timp invata de la ei cum sa aiba grija de bolnavi. Sunt tineri si au ales sa urmeze o facultate de medicina pentru ca isi doresc sa salveze vieti. Sunt pasionati de ceea ce invata in scoala, dar isi doresc sa puna in practica tot ceea ce au studiat. Drept pentru care mai multi studenti la medicina din Botosani fac practica pe perioada vacantei in Unitatea de Primiri Urgente. Tinerii studenti viseaza la ziua cand vor deveni medici si vor salva vieti. Si isi doresc sa ramana sa profeseze in Romania.
Pe langa faptul ca au ocazia sa acumuleze experienta, acesti practicanti ajuta cadrele medicale in activitatea zilnica.
Mai ales ca unitatea de primiri urgente se confrunta cu un deficit de personal, iar ajutorul lor este binevenit. In prezent, nu mai putin de sase studenti la medicina fac practica in urgenta.