Dupa ce Lucian Trufin a fost ales senator, electoratul din Vlasinesti urmeaza sa se pregateasca din nou de vot pentru a alege un alt primar. Alegeri ar tregui organizate si in alte localitati ale judetului unde primarii au fost suspedati din functii din cauza unor condamnari penale. In cazul comunelor Vladeni si Nicseni, primarii Voicu Murariu si respectiv Ioan Gaidur, au formulat cereri de recurs la Curtea de Apel Suceava. Trufin, a renuntat la conducerea Primariei Vlasinesti pentru a prelua mandatul de senator castigat iarna trecuta pe listele PSD. In consecinta, vor urma alegeri anticipate pentru postul de primar al localitatii. Primarii localitatilor Vladeni si Nicseni, sunt cercetati penal si s-a hotarat inlaturarea lor de la conducerea institutiilor pe care le reprezentau.
Murariu si Gaidur, au facut cereri de recurs la Curtea de Apel Suceava, in ciuda faptului ca hotararea tribunalului este definitiva. Pentru Primarul comunei Mihalaseni, Loredan Buraga, termenul in instanta este pe data de 28 aprilie. Buraga, s-a aflat in stare de incompatibilitate, intrucat in timpul mandatului de primar, acesta a detinut si desfasurat activitati in functia de administrator al unei societati.
Alegerile partiale NU se vor desfasura simultan in cele 4 localitati, astfel, pentru organizarea activitatii de votare, costurile vor fi mai ridicate.