Bursa locurilor de munca organizata pentru detinutii din Penitenciarul Botosani. Mai multe persoane private de libertate au incercat, astazi, sa-si gaseasca un job pentru a avea unde lucra atunci cand vor iesi din inchisoare.
Agentii economici au mers in unitatea de detentie si si-au prezentat oferta pentru toti cei care vor iesi din penitenciar, in cateva saptamani sau luni. Rand pe rand, cei 40 de detinuti au stat de vorba cu cei cinci agentii economici prezenti la bursa si au aflat ce posibilitati au sa se angajeze atunci cand vor iesi din unitatea de detentie
O parte dintre ei au facut cursuri pe timpul detentie si spera ca cineva sa le ofere sansa de a castiga un ban cinstit.
Pentru care care isi ispasesc pedepsele in unitatea de detentie este greu sa se reintegreze in campul muncii, spun angajatorii. Detinutii care au participat la bursa locurilor de munca fac parte din categoria celor care mai au cateva saptamani sau luni pana la eliberare.
Locurile de munca pusa la dispozitie de agentii economici au fost in domenii precum: industrie, agricultura, confectii sau constructii.
Acesta bursa a fost organizata de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca in colaborare cu Penitenciarul Botosani.