Pensionarii vor bilete de tratament doar la mare. Solicitarile nu pot fi aprobate in totalitate deoarece repartizarea tratamentelor balneare, se face pe toata perioada anului in curs.
Una dintre problemele readuse în discutie de membrii Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, a fost biletele de tratament. Acordarea biletelor de tratament prin Casa Judeteana de Pensii Botosani, nemultumeste pensionarii. Maria Paraschiv, presedintele Sindicatului Pensionarilor, sustine ca numarul biletelor este prea mic în comparatie cu solicitarile pensionarilor, cerintele cele mai mari fiind pe timpul verii. Solicitarile nu vor putea fi niciodata însa satisfacute, în conditiile în care repartizarea biletelor se face în transe, pe parcursul intregului an. Pensionarii sunt insa nemultumiti si din cauza reducerii zilelor de tratament. În cursul anului 2017, la Casa Judeteana de Pensii, s-au depus un numar de 6.251 de cereri de acordare de bilete pentru tratament balnear. Au fost repartizate 3.231 de bilete, din care au fost valorificate 3.190 de bilete. Un numar de 507 bilete de tratament au fost repartizate gratuit beneficiarilor unor legi speciale, veteranilor de razboi, pensionarilor de invalidatate sau persoanelor cu handicap.
Biletele de tratament s-au acordat, ca si in anii precedenti, fie cu suportarea unei contributii individuale, fie cu titlu gratuit. Beneficiarii biletelor de tratament sunt pensionarii, asiguratii din sistemul public de pensii si beneficiarii prevederilor unor legi speciale.