Prim procurorul Raluca Stancescu contesta decizia de arestare luata de Curtea de Apel Suceava. Aceasta neaga orice implicare in faptele de care a fost acuzata. Reamintim ca
Procurorii Serviciului Teritorial Suceava din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au efectuat saptamana trecuta perchezitii in biroul prim- procurorului Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, Raluca Stancescu, dar si la locuinta acesteia din municipiul Botosani.
Concomitent s-au facut descinderi si la Inspectoratul Judetean de Politie Botosani.
Raluca Stancescu a fost ridicata de procurori de la domiciliu si, impreuna cu acestia, au mers la sediul parchetului, pentru ca prim-procurorul sa asiste la perchezitie. In urma perchezitiilor s-au gasit mai multe nereguli, prim procurorul fiind acuzat de infractiuni de santaj, instigare la favorizarea faptuitorului, instigare la compromiterea intereselor justitiei si divulgarea informatiilor secrete de serviciu sau nepublice. Raluca Stancescu a fost suspendata din functie si arestata timp de 30 de zile. Avand in vedere faptul ca a contestat decizia magistratiilor, procesul urmeaza sa se desfasoare in aceasta saptamana la Inalta Curte de Casatie si Justitie.