Politistii de frontiera botosaneni au retinut un cetatean moldovean care a incercat sa introduca in Romania, peste frontiera verde, mii de pachete de tigari.
Este vorba de 7.500 pachete de tigarete de contrabanda ce urmau sa ajunga pe piata neagra din Romania.
Tanarul de 18 ani a fost predat autoritatilor de frontiera ale statului vecin, iar politistii fac cercetari pentru a-i depista si pe ceilalti contrabandisti implicati in aceasta activitate ilegala. Politistii de frontiera de la Radauti Prut au vazut mai multe persoane care au trecut inot raul Prut dinspre Moldova spre Romania. Oamenii legii au incercat sa le prinda, doar ca acestea au abandonat coletele pe care le transportau si au dat bir cu fugitii.
Politistii au reusit sa retina un cetatean moldovean in varsta de 18 ani, iar in preajma au descoperit sapte colete burdusite cu tigari de contrabanda, de diferite dimensiuni, invelite in folie de plastic de culoare neagra.
Vorbim de 7.500 de pachete de tigari in valoare de peste 85.000 de lei.
In cauza a fost intocmita lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de trecere ilegala a frontierei de stat si contrabanda.
Politistii de frontiera continua cercetarile impreuna cu autoritatile de frontiera ale statului vecin, in vederea stabilirii tuturor persoanelor implicate precum si a intregii activitati infractionale.
La finalizarea cercetarilor la fata locului desfasurate pe teritoriul Romaniei, in baza acordurilor incheiate cu Republica Moldova, tanarul a fost predat politistilor de frontiera moldoveni.