Probleme de calcul prin programul EduSal. Reprezentantii unor sindicate din invatamant atrag atentia ca au aparut nemultumiri in scoli legate de modul in care s-au calculat unele sporuri si salarii in invatamant.
Saptamana trecuta, Federatia Sindiatelor din educatie, la solicitarea sindicatelor din teritoriu a trimis o adresa catre ministerul educatiei prin care solicita dezbarerea unor probleme semnalate vis-a-vis de programul EduSal. Programul EduSal Soft a fost conceput pentru realizarea pe calculator a evidentelor privind personalul uneia sau mai multor unitati bugetare si calculul retributiei acestuia conform normelor legale, orientat preponderent pentru unitatile de invatamant, programul cuprinzand toate caracteristicele si particularitatile necesare calculului salariilor personalului din unitatile de invatamant.
Pe data de 03 octombrie federatiile din Invatamant, Consiliul National al elevilor, Asociatia Elevilor din Constanta si Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti au semnat un protocol pentru realizarea aliantei pentru educatie de calitate. Aceasta alianta are rolul de a compacta interesele tuturor celor implicati in sistemul de invatamant, elevi,studenti,profesori si parinti.
La acest eveniment, au fost prezenti si Ludovic Orban, presedintele PNL, Ecaterina Andronescu, presedinta Comisiei de invatamant din Senat, Sorin Campeanu, presedintele Consiliului National al Rectorilor si Liviu Pop , ministrul educatiei. Iuliana Nacu, presedintele Sindicatului Invatamantului Preuniversitar, a declarat ca s-au discutat foarte mute lucruri si a fost o actiune reusita si constructiva.