Unul dintre autorii actului de vandalism din cimitirul Eternitatea a fost retinut de politisti si urmeaza sa fie prezentat instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva.
Tanarul de 24 de ani a actionat alaturi de alti trei amici, dar le-a spus anchetatorilor ca nu isi aminteste nimic pentru ca a baut peste masura.
Politistii au reusit sa-l indentifice si pe al doilea autor care va fi audiat, urmand sa-i gaseasca si pe ceilalti profanatori. Politistii si criminalistii au facut verificari amanuntite la locul unde s-a produs grozavia, au strans probe si l-au prins pe unul dintre autori.
Individul are 24 de ani, este din municipiul Botosani si le-a spus anchetatorilor ca in seara respectiva a baut atat de mult incat nu reuseste sa-si aminteasca ce a facut. Descoperirea a fost facuta, ieri dimineata, de un angajat al cimitirului Eternitatea care s-a ingrozit cand a vazut zecile de morminte vandalizate.Unele cruci erau sfaramate, altele erau puse la pamant sau rupte. Potrivit Politiei nu mai putin de 29 de morminte au fost distruse. De asemenea, alte zeci de pietre funerare ale soldatilor sovietici au fost rasturnate si ulterior puse la loc de angajatii cimitirului.