Te doare azi, faci computer tomograf si peste cateva saptamani.
Pacientii din Botosani care au trimiteri pentru astfel de investigatii asteapta zile intregi pentru o programare.
Listele de asteptare sunt pline, iar cei care nu-si permit sa achite costurile la privat, nu pot decat sa astepte. Pe zi se fac cate opt investigatii la tomograf si acestea sunt doar pentru bolnavii internati in spital. Exceptie fac doar urgentele care se asigura in totalitate.
Achizitionarea unui nou computer tomograf ar redresa situatia si ar reduce timpii de asteptare. In prezent, pe zi se fac cate opt investigatii imagistice la computerul tomograf din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Botosani. Vorbim de explorari efectuate pacientilor internati in sectiile unitatii medicale.
Ce depaseste cifra de opt se programeaza alta data. Exceptie fac urgentele medicale care nu sunt trecute pe listele de asteptare.
De regula, programarile pentru computer tomograf se intind chiar si peste cateva saptamani. Prin achizitionarea unui nou aparat s-ar reduce timpii de asteptare, spun reprezentantii spitalului. La nivelul Spitalului Judetean de Urgenta se pot face explorari si la RMN, dar aparatul este al unei firme private, iar programarile sunt facute de detinatorii aparatului.
La nivel central au fost facute demersuri in vederea dotarii unitatii medicale cu un aparat CT si un RMN. Exista promisiuni din partea Ministerului Sanatatii ca se vor face aceste achizitii. Dar, nu se stie cand anume se va intampla acest lucru.