Momente cutremuratoare, astazi, in Piata Revolutiei din municipiul Botosani, unde parintii fetei ucise intr-un cumplit accident de circulatie in timpul unei curse ilegale de masini produs anul trecut la Darabani, au intrat in greva foamei pe termen nelimitat.
Ingenunchiati de durere, oamenii cer justitia sa fie corecta. Anisoara si Giovani Danaila spun ca pentru ei viata nu mai conteaza si sunt extrem de revoltati fata de sentinta data de Tribunalul Botosani potrivit careia cei doi indivizi care au provocat tragedia, Florin Stanescu si Emil Bujor, si care i-au bagat fiica in mormant, au fost condamnati la sase ani si zece luni de inchisoare cu executare.
Sotii Danaila vor ca necazul lor sa fie ascultat si de Ministerul Justitiei si traiesc cu speranta ca magistratii Curtii de Apel Suceava, unde au atacat sentinta, vor face dreptate.
Mama fetei, cu ochii in lacrimi tinea strans la piept tabloul cu Anda alaturi de un buchet cu flori, iar tatal avea doua pancarde cu mesaje la adresa justitie. Pe trotuar parintii au pus o candela aprinsa.
Sotii Danaila au spus ca vor veni in fiecare zi in Piata Revolutiei pentru a protesta pana cand cineva le va face dreptate.
In urma cu cateva zile, cei doi soferi, Emil Bujor si Florin Stanescu, au fost condamnati de Tribunalul Botosani la cate sase ani si zece luni de inchisoare cu executare.
Acestia au fost trimisi in judecata sub acuzatiile de omor si tentativa de omor calificat, conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului si impiedicarea sau ingreunarea circulatiei pe drumurile publice.
Tragedia a avut loc, anul trecut in seara de Inviere.
Dupa ce au baut, cei doi soferi au decis sa
efectueze o intrecere neautorizata pe strada
principala din Darabani, cu intentia de a dovedi
fiecare calitatile masinilor.
Florin Stanescu s-a urcat la volanul unui Audi A6,
iar Emil Bujor a plecat cu un Audi A5, circuland
paralel unul fata de celalalt si ocupand,
astfel, ambele sensuri de circulatie.
Potrivit expertizei, Florin Stanescu circula cu 146-
148 km/h, iar Emil Bujor cu 148-150 km/h.
In aceste imprejurari, preocupati mai mult sa se
depaseasca reciproc, cei doi nu au mai putut
observa din timp ca din fata venea un Golf
condus regulamentar de Anda Madalina Danaila,
iar pe sensul lor de mers mergea un faeton.
Cand au realizat pericolul, a fost prea tarziu.
In urma accidentului, Anda si-a pierdut viata,
iar celalalt ocupant al vehiculului, Serban
Danaila, fratele acesteia, a fost ranit grav si spun parintii ca starea acestuia nu este una buna, capacitatea acestuia de munca fiind redusa.
Mai are nevoie de doua operatii, dar parintii spun ca medicii nu le dau mari sperante ca va mai fi ca inainte.
De asemenea, in urma accidentului au fost raniti
si alti trei barbati care se aflau in faeton.La patru luni si jumatate de la accident, un barbat care se afla in caruta a murit, dar familia nu a reusit sa demonstreze ca decesul a avut legatura cu accidentul.