Pesedistii au pus stapanire pe consiliile de administratie de la Modern Calor si Urban Serv. Desi o firma specializata a facut o evaluare a candidatilor pentru membrii in cele doua consilii de administratie, consilierii locali PSD au stabilit dupa cum au vrut ei. Consilierii locali s-au intrunit astazi intr-o sedinta extraordinara pentru acordarea unui mandat special reprezentantilor Consiliului Local al municipiului
Botosani, privind modul de exprimare a votului in sedinta adunarii generale a actionarilor URBAN SERV si Modern Calor. De asemenea, proiectele de hotarare mai prevedeau aprobarea membrilor din noile consilii de administratie, aprobarea contractelor de mandat si stabilirea remuneratiilor membrilor consiliilor de administratie. Toti candidatii care au dorit sa fie membrii in consiliile de administratie au fost evaluati de catre o firma specializata. In urma evaluarii SORICI ION, APOTROSOAEI lULIAN, PRICOPI GHEORGHE, ZARNESCU CONSTANTIN, NICUTA CEZAR urmau sa faca parte din consiliul de administratie al Urban Serv iar CONSTANTIN DORU, ZARNESCU CONSTANTIN, DRELCIUC SIMION, MARGARIT LUCIAN – ANDREI si DELEANU DAN – CONSTANTIN la Modern Calor. Consilierii locali PSD nu au fost de acord si au decis sa se supuna la vot. Cum social democratii au majoritate in Consiliul Local, propunerea lui Mihai Tincu a fost aprobata, chiar daca liberalii au contestat-o si au anuntat ca nu participa la vot. Au votat doar consilierii PSD care au stabilit dupa cum au dorit ei noile consilii de administratie, fara a tine cont de rezultatele evaluarii facute de catre acea firma specializata. Astfel, din consiliul de administratie la Urban Serv vor face parte Sorici Ioan, Apotrosoaie Iulian, Cezar Nicuta, Anitei Manuela si Mioara Jurgiu iar in consiliul de administratie la Modern Calor vor fi Doru Constantin, Zarnescu Constantin, Simion Drelciuc, Cristian Nistor si Dan Deleanu. Dupa au stabilit cele doua consilii de administratie, consilierii locali au discutat cu privire la indemnizatii. Cei de la Urban Serv au venit cu propunerea ca noii membri ai consiliului de administratie se primeasca 1200 de lei lunar pentru o singura sedinta, plus 1200 de lei la trei luni daca sunt indepliniti indicatorii, plus multe alte facilitati pentru deplasari in tara si strainatate. S-a creat o polemica iar la un moment dat a intervenit primarul Catalin Flutur. Ulterior, Eugen Turcanu a propus ca noii membri ai consiliilor de administratie de la Modern Calor si Urban Serv sa primeasca indemnizatii similare cu cele ale consilierilor locali. Dupa mai multe discutii, s-a decis ca membrii consiliilor de administratie de la Modern Calor si Urban Serv sa aiba o indemnizatie de 548 de lei lunar, plus o cota variabila.
La finalul sedintei, primarul Catalin Flutur s- a declarat nemultumit de ceea ce s-a intamplat si de faptul ca social democratii nu au tinut cont de un raport de evaluare fact de o firma specializata.