Fostul prim procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani nu scapa de arest preventiv.

Aflata dupa gratii, Raluca Stancescu a aflat ca magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins contestatiile formulate de aceasta si prietenul ei.

Astfel, fostul procuror, cercetat pentru mai multe fapte de coruptie si Catalin Stavara, cercetat pentru santaj, raman dupa gratii. Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins ca nefondate contestatiile formulate de Raluca Stancescu si prietenul ei, Catalin Stavara impotriva deciziei Curtii de Apel Suceava din 21 iulie prin care s-a dispus arestarea lor preventiva.

Avand in vedere ca este o decizie definitiva, Raluca Stancescu si prietenul ei raman in arest preventiv pana pe 19 august.

Acestia au fost ridicati pe 20 iulie, in urma unor perchezitii desfasurate de procurorii DNA, Serviciul Teritorial Suceava, acasa si la biroul procurorului.

Fostul procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, Raluca Stancescu este cercetata pentru santaj, instigare la favorizarea faptuitorului, instigare la compromiterea intereselor justitiei si divulgarea informatiilor secrete de serviciu sau nepublicate.

Dupa arestarea preventiva, Consiliul Superior al Magistraturii a decis suspendarea Ralucai Stancescu atat din functia de conducere, cat si cea de procuror.