Modalitate inedita de a face investitii la cel mai mare spital din Botosani. Sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati a fost modernizata cu sprijinul unor detinuti din Penitenciarul Botosani.
Investitia, care a constat in refacerea termo- sistemului, inlocuirea usilor si ferestrelor, a instalatiilor electrice si termice, dar si a pardoselii, s-a realizat din bugetul propriu al Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati, folosind forta de munca pusa la dispozitie de Penitenciar. Lucrarile de reabilitare a celor doua etaje ale Sectiei de boli infectioase in care sunt tratati adultii au costat peste 300.000 de lei.
Medicul sef al sectiei de boli infectioase sustine ca imobilul construit in urma cu 40 de ani nu a fost supus niciodata unor reparatii capitale.
Cum lucrarile s-au finalizat, in cursul zilei de astazi, a avut loc o slujba de sfintire a sectiei in prezenta cadrelor medicale care lucreaza aici, dar si medici din spital.
Bolnavii care se aflau internati spun ca acum sunt multumiti de conditiile de cazare si i- au felicitat pe sefii spitalului care au facut posibil acest lucru. Sectia de boli infectioase adulti are o capacitate de 43 de paturi.
Lucrarile de reparatii se efectueaza si la Sectia de Psihiatrie, iar in perioada urmatoare vor fi facute investitii si la Sectia de Obstetrica si Ginecologie, la etajele 4 si 5.
Conducerea Spitalului Judetean isi doreste ca anual sa aiba loc astfel de modernizari la sectiile spitalului.