pamant gireada

Tot mai multi oameni isi striga disperarea si spun  ca familia Gireada le-a luat pamanturile.
Batrani de 90 de ani, lipsiti de putere, lupta in  instanta sa isi recupereze terenurile.
Unii spun ca au castigat procesele, dar Primaria  nu ii pune in posesia proprietatilor.
La polul opus, primarita, Aneta Gireada, se  dezice de orice vina.
Tot ce aveau le-a fost luat! Mai multi oameni din  comuna Mihai Eminescu isi plang in pumni si il  acuza pe deputatul Verginel Gireada, fostul  primar al comunei ca le-a luat abuziv pamantul.
De ani de zile se chinuie prin tribunale sa isi  recupereze mostenirea de la parinti. In zadar, cu  hotararile judecatoresti in mana, proprietatile tot nu  le sunt inapoiate.
Tanti Maria are aproape 90 de ani, iar de mai bine  de 10 ani incearca sa-si recupereze gradina.
Bunica, nu renunta la pamntul ei si va merge  pana in panzele albe pentru a-si ajuta copiii.
Bunica Maria nu este singura aflata in aceasta  aceasta situatie. Mosul Gheorghe a implinit deja  90 de ani, l-au lasat puterile, dar vrea sa isi  recupereze pamantul primit mostenire de la  parinti si pe care Vegrinel Gireada i l-ar fi  confiscat.
Iar lista continua. Verginel Gireada nu si- ar fi pastrat terenurile doar pentru el ci le-a  trecut si pe numele nepotului au, Ionut  Gireada, dupa cum spune domnul din  urmatoarele imagini.
In timp ce reporterii Tele M discutau cu domnul  Matei, un alt locuitor al comunei a venit sa isi  planga problemele. Culmea, nea` Vezorel  este tocmai cel care a reusit sa castige in  instanta procesul deschis impotriva lui Verginel  Gireada. Fostul primar a fost condamnat la 3 ani  de inchisoare cu suspendare si termen de  incercare de 4 ani dupa ce a fost reclamat ca a  modificat un titlu de proprietate si si-a trecut  un teren pe numele sau.
Cu procesul castigat, nea Vezorel tot nu a intrat in  posesia terenului pentru ca Verginel Gireada  apucase deja sa il vanda, iar noul proprietar si-a  construit o locuinta pe respectiva suprafata de  teren.
Pentru ca domnul deputat este la Bucuresti,  ne-am adresat sotiei, Aneta Gireada. Total  straina de aceste probleme, primarita  spune ca aceste acuzatii sunt doar atacuri politice,  iar multe dintre procesele deschise de sateni au  fost castigate de Primarie.
Singura care poate face lumina in aceste cazuri  este justitia romana.