REZIST! Acesta este mesajul consilierului local Eugen Turcanu, pentru delegatii organizatiei judetene liberaliste. In lupta sa impotriva lui Gheorghe Sorescu pentru postul de prim- vicepresedinte al PNL-ului, Turcanu a dat cartile pe fata. Eugen Turcanu a marturisit in fata delegatilor PNL ca mentorul sau politic este Primarul Municipiului Botosani, Catalin Flutur.
De asemenea, aceta si-a exprimat aprecierea fata de fiecare candidat al posturilor de prim- vicepresedinte si vicepresedinte. In privinta luptei pentru voturi impotriva lui Gheorghe Sorescu, Turcanu a atacat ironic candidatura acestuia. Indignat de faptul ca toti delegatii isi doresc un suflu nou pentru partid dar voteaza tot vechii membri, Turcanu a pornit un moment de stand-up in fata publicului.
Turcanu a tinut sa precizeze ca se astepta ca in locul lui Sorescu sa candideze o persoana sustinuta de acesta. Pe langa discursul desprins din filmele de comedie, Turcanu si-a prezentat si istoricul in partidul liberal dar si nemultumirea fata de concurenta neloiala. El a auzit ca unii delegati erau nevoiti sa isi fotografieze voturile pentru a demonstra realizarea acestuia.
Discursul lui Turcanu s-a incheiat cu exprimarea dorintei acestuia de a nu parasi partidul in cazul infrangerii in lupta cu Sorescu. In ciuda aprecierilor primite in timpul discursului tinut, Turcanu a pierdut lupta in favoarea lui Gheorghe Sorescu.