Judetul Botosani se poate mandri inca o data cu oameni deosebiti care obtin performante si reusesc prin munca si devotament sa aduca onoare si cinste tarii noastre si mai ales orasului Botosani. Sunt oameni care ne reprezinta cu mandrie peste hotare si nu se sfiesc sa spuna ca sunt romani.
Profesorul Adrian Panaete de la Colegiul National „August Treboniu Laurian” din Botosani, a pregatit echipele de seniori si juniori ale Romaniei la informatica, care au obtinut patru medalii de aur si trei medalii de bronz la Turneul International de Informatica Shumen din Bulgaria, editia 2017. Astfel de oameni merita tot respectul nostru. La competitie au participat loturi nationale si echipe ale mai multor licee cu profil informatic din Bulgaria, Moldova, Polonia, Romania, Rusia, Serbia si Ucraina. Medaliile de aur au fost cucerite de lotul de seniori iar cele de bronz de trei elevi componenti ai lotului de juniori.
Competitia s-a desfasurat in localitatea bulgara Shumen, in perioada 22- 26 noiembrie, fiind la a VIII-a editie in format international, initial concursul se adresa exclusiv liceelor de informatica din Bulgaria. In 2018, Romania va fi gazda Olimpiadei Balcanice.