Au apus vremurile in care cadrele medicale din spital stateau ani intregi in concedii fara plata, pentru a munci in unitatile medicale din strainatate.
Intr-un timp in care spitalul din Botosani se confrunta cu un deficit crunt de personal, a scazut drastic si numarul de cereri de concediu fara plata aprobate de conducere.
Iar, cei care primesc totusi un raspuns pozitiv nu pot pleca mai mult de un an pentru ca daca nu revin isi pierd locul de munca din tara lor. De regula, in alti ani erau zeci de cadre medicale care isi luau concediu fara plata pentru a pleca sa munceasca, in acelasi domeniu, in strainatate. Anul acesta, au fost aprobate doar 12 astfel de cereri. S-a ajuns in aceasta situatie din cauza deficitului de personal din toate sectiile spitalului. Printre cei care au solicitat concediu fara plata pe o perioada de un an se numara un medic, sapte asistenti medicali, un asistent social si trei infirmieri. Cei plecati pot sta in concediu fara plata timp de un an, dupa care trebuie sa se reintoarca la serviciu daca nu vor sa ramana fara loc de munca. In 2016 au fost 19 cereri pentru concedii fara plata la spitalul din Botosani.