De cele mai multe ori, realitatea a demonstrat ca, desi, teoretic, cetatenii cunosc modul de comportare in cazul producerii unor situatii de urgenta, atunci cand sunt implicati intr-un eveniment nedorit reactioneaza contrar cunostintelor dobandite.
Si pentru ca, deprinderile se capata doar prin exercitiu, pompierii botosaneni au desfasurat o serie de activitati practice la care au participat zeci de elevi de la Liceul Elie Radu si Scoala Gimnaziala din Oraseni Deal. Dupa ce li s-a explicat teoretic cum sa previna o situatie de urgenta sau cum sa se comporte in cazul producerii unor evenimente nedorite, scolarii au fost implicati in exercitii demonstrative de stingere a unui incendiu, de salvare de la inaltime, de descarcerare si de cautare-salvare a persoanelor din medii ostile vietii.
Instructia a inceput cu exercitii de incalzire, apoi, fiecare copil a urcat, pana la nivelul I al turnului de instructie, cu ajutorul scarii de fereastra. Elevii au participat la stingerea diferitelor tipuri de incendii si au folosit atat accesoriile din dotarea autospecialelor de interventie, cat si stingatoarele.
Pe parcusul acestor activitati scolarii au simtit emotia si presiunea timpului pe care pompierii le traiesc intr-o situatie reala. Toate aceste exercitii practice au fost desfasurate in cadrul activitatilor dedicate
„Zilei Informarii Preventive”, care se sarbatoreste in fiecare zi de marti, cu data 13.