Angajatii Consiliului Judetean si ai institutiilor din subordine au primit mariri de salarii. Este vorba despre o majorare a salariului de baza cu aproape 25%. Reprezentantii Consiliului Judetean, au motivat ca acesta crestere este determinata de scaderea salariilor nete de la 1 ianuarie 2018. Angajatii care au beneficiat de aceste majorari de salarii sunt cei de la Consiliul Judetean, Serviciul Public Comunitar de Evidenta al Polpulatiei, Directia Judeteana de Drumuri si Poduri si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.
Presedintelle Consiliului Judetean, Costica Macaleti a declarat ca s-a abordat un principiu pentru care s-a ajuns la aceasta crestere salariala. Costica Macaleti a precizat ca sunt fonduri suficiente pentru a acoperi salariile angajatilor, cu o singura exceptie.
Pe de alta parte presedintele Consiliului Judetean, sustine ca salariile angajatilor din administratia publica nu sunt chiar asa de mari.
Dupa noile majorari de salarii din administratia publica secretarul judetului va trece de la un salar de 9.933 de lei la 13.015 lei, salariul directorului executiv va creste de la 9.382 lei la 12.483 lei iar salariul unui consilier poate ajunge pana la7.454 lei. Daca un consilier juridic superior avea un salariu de baza de 5.779 lei, acum acesta va porni de la 6.707 lei si poate ajunge la 8.354 in functie de grade. Pana si salariul unui simplu ingrijitor va ajunge la 2.900 de lei in timp ce salariul unui muncitor calificat va ajunge la 4.000 de lei.