Alti 20 de botosaneni se pregatesc sa participe la misiuni alaturi de echipajele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Botosani in cadrul proiectului national „Salvator din pasiune”. Acestia se alatura celor 36 de voluntari care participa deja la actiunile de interventie, impreuna cu pompierii botosaneni.
Derulat de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta din cu luna mai a anului trecut, proiectul urmareste sustinerea activitatilor de voluntariat, ca expresie a implicarii, solidaritatii si responsabilitatii civice si valorii profesionale a acestora, materializata in sprijinul acordat comunitatilor pe timpul situatiilor de urgenta, dar si pentru prevenirea lor.
Astfel, in perioada 20 -23 noiembrie, la sediul inspectoratului se vor desfasura cursurile introductive privind structura, misiunile si atributiile Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Botosani.
In intervalul 24-28 noiembrie, voluntarii vor parcurge notiunile de prim ajutor de baza sustinute, cu profesionalism, de catre formatorii din cadrul inspectoratului in asa fel incat, la finalul cursurilor sa fie in masura sa utilizeze tehnicile de baza in acordarea primului ajutor calificat pentru a fi angrenati in diverse actiuni de interventie, ajutor umanitar si popularizare a mesajului preventiv.
De altfel, judetul Botosani este fruntas la voluntari, lucru apreciat si laudat si de catre Ministrului secretar de stat Raed Arafat, cand a fost prezent la Flamanzi pentru inauguarea punctului de lucru pentru interventii in caz de urgenta. Cu varste cuprinse intre 16 si 31 de ani, voluntarii botosaneni provin din toate categoriile socio-profesionale, elevi, studenti sau ingineri.