Un nou protest a avut loc, astazi, la Botosani.
De data aceasta, salvatorii de vieti de la Serviciul Judetean de Ambulanta s-au revoltat impotriva reducerilor salariale ce sunt anuntate la inceputul anului 2018.
Ambulantierii au reclamat tehnica invechita, dar si lipsa de personal. Acestia sustin ca isi pun viata in pericol in clipa in care urca in ambulante invechite pentru a merge la un caz.
Sirenele salvarilor au fost pornite in doua reprize a cate 30 de secunde. Zeci de salariati ai Serviciului Judetean de Ambulanta s-au adunat, astazi la ora 11:00, in curtea institutiei pentru a participa la un miting de sensibilizare. Salariatii au pornit sirenele ambulantelor in doua reprize a cate 30 de secunde. Angajatii au organizat acest protest din cauza nemultumirilor legate de volumul de munca si de faptul ca autospecialele cu care merg la interventii sunt foarte vechi si au sute de mii de kilometri. Ambulantierii spun ca isi pun viata in pericol cu aceste autosanitare invechite atunci cand merg pentru a prelua un bolnav. Printre nemultumirile angajatilor de la ambulanta se numara si faptul ca guvernul a decis sa taiate bonurile de masa si o parte din sporuri. In plus, acestia spun ca salariile lor vor scadea din nou de la 1 ianuarie 2018, cand se va aplica noua Legea a salarizarii. O alta problema este lipsa de personal.
Proteste au avut loc, astazi, la toate serviciile de ambulanta din tara.
Aceasta miscare de protest nu a afectat activitatea medicala. In acest interval, acolo unde s-au primit apeluri, ambulantele au plecat la destinatie.