Zi de foc in judetul Botosani.
Intr-o singura zi, zeci de pompieri militari au intervenit pentru stingerea a sapte incendii izbucnite in casele sigospodariile unor localnici din municipiu, dar si din judet. Valvataile au pornit fie din cauza jocului copiilor cu focul sau ca urmare a unui scurtcircuit electric ori a jarului cazut din soba. Numai in cursul zilei de sambata, pompierii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au fost chemati sa stinga sapte incendii
izbucnite in casele si gospodariile unor localnici din Botosani, Dorohoi, dar si comunele Corlateni, Havarna si Dangeni.
Cauzele probabile care au generat evenimentele cu foc au fost: scurtcircuit electric, jocul copiilor cu focul, jar cazut din soba si foc deschis in spatii de deschise. In urma evenimentelor cu foc s- au inregistrat pagube materiale in valoare de aproximativ 10.000 de lei.
Pompierii au salvat si protejat bunuri materiale in valoare de 200.000 lei.
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Nicolae Iorga” al Judetului Botosani recomanda populatiei sa respecte, atat acasa, cat si la locul de munca, normele generale de prevenire a situatiilor de urgenta, pentru a se evita pierderile de vieti omenesti si bunuri materiale.