Orasul Bucecea va fi pentru doua zile capitala muzicii populare din Moldova. Si asta pentru ca sambata si duminica se va desfasura a 38-a editie a Festivalului Concurs interjudetean „Satule Mandra Gradina.” Acest festival este cunoscut ca o rampa de lansare pentru multi dintre actualii interpreti de muzica populara.
Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Botosani, institutie de cultura aflata în subordonarea Consiliului Judetean Botosani, în parteneriat cu Primaria si Consiliul Local Bucecea si Centrul Cultural Bucecea, organizeaza în perioada 20 –21 mai 2017, FESTIVALUL-CONCURS INTERJUDETEAN AL CÂNTECULUI POPULAR MOLDOVENESC “SATULE, MÂNDRA GRADINA”, editia a 38-a.
Festivalul va avea loc la Centrul Cultural Bucecea
Spectacolele vor incepe sâmbata la ora 14.00 . Concursul va fi acompaniat de ORCHESTRA POPULARA „RAPSOZII BOTOSANILOR”.
Duminica incepand cu ora 14.00 fa fi festivitatea de premiere si Gala Laureatilor
Festivalul care se va încheia cu un spectacol de muzica populara oferit de ORCHESTRA POPULARA “RAPSOZII BOTOSANILOR” si invitatii speciali VALENTINA TIPA LULCIUC si OVIDIU PURDEA SOMES – cunoscuti si apreciati solisti vocali de muzica populara. La festivalul consurs de la Bucecea sunt înscrisi 70 de concurenti din judetele: Galati, Bacau, Iasi, Vaslui, Neamt, Vrancea, Suceava, Botosani, precum si chiar din Ucraina si Republica Jurizarea concurentilor va fi asigurata de un juriu avizat, echipa juriului fiind formata din profesionisti precum: Ioan Cobâla – dirijor – presedintele juriului, Marcel Dupu – dirijor, profesor, director al Clubului Copiilor Dorohoi.
Dan Dobosi – manager al Orchestrei Populare „Rapsozii Botosanilor”, interpret de muzica populara, Vasile Pohoata – etnomuzicolog, realizator de emisiuni Radio si TVR Iasi
Ciprian Potoroaca – dirijor al Orchestrei Populare „Rapsozii Botosanilor”, Agi-Buta Violeta – consilier Comisia de Cultura a Consiliului Local Bucecea, Iurie Levcic – profesor si interpret de muzica populara, director al Orchestrei de Muzica Populara” MUGURELUL” a Scolii de Arta si Civilizatie Româneasca din Cernauti.