Au ales sa petreaca vacanta intr-un mod aparte, interesant si extrem de folositor.
Vorbim de sute de elevi din judetul Botosani care s-au inscris la Scoala de vara in domeniul situatiilor de urgenta si pe parcusul careia vor invata de la salvatori ce trebuie sa faca intr-o situatie de acest gen.
Prima seria de copii a participat, astazi, la cursurile teoretice si practice, urmand ca pana la sfarsitul lunii toti elevii inscrisi sa treca pe la ore. Scolarii au fost numai ochi si urechi la tot ce au povestit salvatorii, de data aceasta profesorii lor in domeniul situatiilor de urgenta.
Acestia au invatat cum sa previna o situatie de urgenta, dar si cum sa reactioneaza in cazul unui astfel de eveniment.
Si este foarte bine ca acesti copii sa acumuleze cunostinte in acest domeniu, spun profesorii lor. Elevii sunt extrem de incantati si dornici sa acumuleze cat mai multe cunostinte in acest domeniu. Pana la sfarsitul lunii, 300 de elevi din judetul Botosani vor frecventa cursurile Scolii de vara in domeniul situatiilor de urgenta. Cei mai buni 50 de elevi care participa la Scoala de vara si care vor obtine rezultate foarte bune vor merge in tabara de vara in domeniul situatiilor de urgenta, de la Ipotesti.