Au fost stabilite comisiile care se vor ocupa de predarea bunurilor cumparate de la HSR catre Eltrans. Se preconizeaza ca incepand cu luna februarie sa se inceapa ridicarea masinilor parcate neregulamentar. Totul depinde insa de bunurile de retur pe care
Societatea Eltrans le va primi in custodie.
In prima faza se va incepe cu administrarea parcarilor cu plata. Dar pentru ca aceste actiuni de ridicare a masinilor sa inceapa, parcometrele din parcari ar trebui sa fie functionale. Directorul Eltrans, sustine ca nu va semna contractul daca aparatura preluata nu va fi functionala. Potrivit acestuia, societatea nu are, deocamdata, resurse financiare pentru a îmbunatati sistemul de plata în parcarile dotate cu parcometre. In ceea ce priveste spatiul de depozitare a autoturismelor parcate neregulamentar, pe care le va ridica societatea, nu este inca amenajat.
Conducerea Eltrans a solicitat de la primarie fonduri pentru a amenaja terenul unde vor fi depozitate masinile care vor fi ridicate din oras. Este vorba despre un teren de 1.200 de metri patrati si se afla în spatele sediului Eltrans.
Activitatea priorritara va fi ridicarea de pe domenul public, a celor 160 de masini abandonate.
Regulamentul aprobat de consilierii municipali la finele lunii noiembrie prevede ca pentru ridicarea masinilor se va plati 250 de lei, aceeasi suma urmând a fi aplicata si pentru transport autovehicul ridicat, la care se adauga 35 de lei pe zi pentru depozitare, respectiv 30 de lei pentru blocare/deblocare roti. La parcarile cu plata tariful a fost mentinut la 1,5 lei pe ora. În parcarile cu plata vor fi ridicate doar masinile lasate pe locurile persoanelor cu handicap, pentru celelalte masini aplicându-se masura blocarii rotilor. Abonamentele pentru locurile de parcare din parcarile cu plata pleaca de la 10 lei pe zi pâna la 100 de lei lunar.
Edilii orasului au mentionat ca ridicarea masinilor parcate neregulamentar va fi aplicata doar în cazuri exceptionale si nu se urmareste obtinerea de venituri însemnate din aceasta activitate ci fluidizarea traficului in judetul Botosani.