Veste proasta pentru botosaneni:din toamna vor plati facturi mai mari la apa si caldura.
Societatea Modern Calor anunta o marire a gigacaloriei in perioada urmatoare, cu peste 15%. Cu siguranta, aceasta veste ii va intrista pe botosanenii care se plang de salariile si pensiile mici. Pe langa aceasta marire, botosanenii vor plati din toamna si preturi mai mari la apa.
Societatea Modern Calor doreste sa mareasca preturile la caldura. Gigacaloria va creste cu peste 15%.
Din cauza faptului ca pretul de productie a gigacaloriei a crescut, cetatenii vor fi nevoiti sa suporte si o marire a costurilor de energie.
Consiliul Local Botosani va avea ca prim subiect marirea gigacaloriei. Consilierii vor hotari daca aceasta se va majora sau daca va ramane la pretul actual pentru populatie.
Evident, aceasta marire a gigacaloriei nu este privita tocmai bine de botosaneni. Acestia sustin ca pensiile si salariile sunt mici, iar preturile la energie sunt deja foarte mari.
Costurile la apa vor creste din toamna cu 5 %. Acest lucru nu este inteles de cetateni. Ei nu stiu care este motivul pentru care cresc preturile. Ramane sa vedem cu cat va creste gigacaloria si cat de mult ii va afecta aceasta marire pe botosaneni.