Sute de pacienti au murit anul trecut in Spitalul Judetean de Urgenta. Statistica arata ca, zilnic, cate doi sau chiar trei bolnavi au pierdut lupta cu boala.
In cea mai mare unitate medicala din judetul Botosani s-au inregistrat in anul 2017 peste 900 de decese. Sectiile mortii au ramas aceleasi: oncologie, medicala II si neurologie.
Cei mai multi pacienti care au murit au fost in sectia de oncologie, respectiv 161 de bolnavi aflati in stadii avansate de boala. Specialistii din sistemul sanitar spun ca majoritatea oamenilor care au murit in spital fac parte din categoria celor care isi descopera boala in faza finala si abia atunci cer ajutorul medicilor. Medicii oncologi sustin ca numarul bolnavilor de cancer este in crestere la Botosani, iar stresul si saracia sunt principale cauze. Fata de anii trecut, numarul pacientilor care au murit in spital este in crestere cu cateva sute.
In anul 2017, nu mai putin de 49.000 de pacienti au fost externati din Spitalul Judetean de Urgenta. Rata de ocupare a patului a fost de 62%.