Sentinta blanda in cazul autorilor unui cumplit accident de circulatie, produs anul trecut, in seara de Inviere, in orasul Darabani, cand o tanara de 22 de ani si-a pierdut viata.
Cei doi soferi, Emil Bujor si Florin Stanescu, au fost condamnati de Tribunalul Botosani la cate sase ani si zece luni de inchisoare cu executare. Acestia au fost trimisi in judecata sub acuzatiile de omor si tentativa de omor calificat, conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului si impiedicarea sau ingreunarea circulatiei pe drumurile publice, Parintii Andei, fata care a murit in accident isi plang si acum durerea si au ramas ingroziti cand au auzit pedeapsa primita de cei doi. Oamenii vor sa faca recurs la Curtea de Apel Suceava.
Cazul reprezinta o noutate in domeniu, iar sentinta a venit dupa un proces care a durat mai mult de un an, timp in care au fost administrate mai multe probe.
Instanta a decis, de asemenea, ca familia fetei decedate, parintii si un fratele acesteia, sa primeasca despagubiri materiale si morale de peste 400.000 de lei.
Sentinta Tribunalului Botosani nu este definivita. Ea poate fi ataca la Curtea de Apel Suceava.
Tragedia a avut loc, anul trecut in seara de Inviere.
Dupa ce au baut, cei doi soferi au decis sa efectueze o intrecere neautorizata pe strada principala din Darabani, cu intentia de a dovedi fiecare calitatile masinilor.
Florin Stanescu s-a urcat la volanul unui Audi A6, iar Emil Bujor a plecat cu un Audi A5, circuland paralel unul fata de celalalt si ocupand, astfel, ambele sensuri de circulatie.
Potrivit expertizei, Florin Stanescu circula cu 146- 148 km/h, iar Emil Bujor cu 148-150 km/h.
In aceste împrejurari, preocupati mai mult sa se depaseasca reciproc, cei doi nu au mai putut observa din timp ca din fata venea un Golf condus regulamentar de Anda Madalina Danaila, iar pe sensul lor de mers mergea un faeton condus de Florentin Hritcu. Cand au realizat pericolul, a fost prea tarziu.
In urma accidentului, Anda si-a pierdut viata, iar celalalt ocupant al vehiculului, Serban Danaila, fratele acesteia, a fost ranit grav.
De asemenea, in urma accidentului au fost raniti si alti trei barbati care se aflau in faeton.