Perioada premergatoare sarbatorilor de iarna este un prilej pentru fiecare sa achizitioneze diferite bunuri. Pentru a va bucura pe deplin de acestea, Politia Romana va ofera cateva recomandari pentru protectia dumneavoastra.
La cumparaturile in magazine evitati sa aveti asupra dumneavoastra sume mari de bani, in numerar.
Cand achitati cumparaturile, nu scoateti toata suma de bani, ci numai necesarul platii contravalorii acestora.
Atunci cand efectuati plata cu cardul, tastati codul PIN cu discretie, pentru a nu fi observat de cei din jur.
Furturile din buzunare si genti se comit in special in locurile aglomerate. Daca sunteti impins in astfel de locuri, verificati-va imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri ca nu sunteti victima unei inscenari a unui hot.
La cumparaturile on-line nu furnizati codul numeric personal, seria si numarul de buletin, de la pasaport sau de la permisul de conducere, intrucat vanzatorul nu are nevoie de aceste informatii.
Documentati-va inainte de a participa la licitatiile prin internet, cu privire la obligatiile dumneavoastra in calitate de cumparator, dar si cu privire la obligatiile vanzatorului.
Nu oferiti niciodata informatiile de pe card, daca site-ul nu foloseste o conexiune securizata si daca reputatia acestuia este indoielnica.
Verificati in browser numele site-ului prin intermediul caruia platiti, pentru a observa daca nu cumva este diferit fata de site-ul original.
Accesati site-ul original direct si nu prin link-uri primite prin e-mail.