Sindicatele din invatamant au cerut modificarea Legii educatiei. Dascalii vor ca banii alocati salariilor din educatie sa nu mai treca prin consiliile locale. Juristii federatiilor sindicale in colaborare cu juristii Ministerului Educatiei au cerut modificarea legii educatiei. Mai exact modificarea circuitului banilor pentru salarii, banii sa nu mai treaca prin consiliile locale ci sa se revina la metoda initiala, adica de la inspectorate, direct catre scoli. Deocamdata se lucreaza la acest proiect de comun acord cu Ministerul Educatiei si cu toate celelalte federatii sindicale reprezentative.
In ceea ce priveste salariile pe anul in curs, rectificarea bugetara s-a facut in asa fel incat salariile sa fie asigurate pana la sfarsitul anului.
O comisie tehnica a Ministerului Educatiei Nationale a pus in discutie si stabilirea unor functii didactice auxiliare care nu se regasesc in legea 153 dar care trebuie salarizate. Cu aceasta ocazie s-a discutat si despre modul de acordare a unor sporuri de zona izolata, care este pe procente in functie de distanta si in functie de gradul de izolare.