Pietoni pentru o luna.
Mai multi soferi din Botosani s-au ales cu permisul de conducere suspendat dupa ce au incalcat o regula rutiera foarte importanta.
Acestia au fost prinsi de politisti in momentul in care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor care traversau strada pe zebra. In zilele de 12 si 13 iulie, sub coordonarea Directiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, politistii botosaneni au desfasurat, pe raza intregului judet, actiuni pentru prevenirea evenimentelor rutiere generate de neacordarea prioritatii de trecere pietonilor si vehiculelor care au acest drept.
La actiunea organizata, au participat 42 de politisti, dintre care 30 din cadrul Serviciului Rutier.
Peste 150 de soferi au primit amenda dupa ce au incalcat regulile rutiere privind circulatia pe drumurile publice. Aceeasi masura complementara a fost stabilita si pentru alti opt soferi, insa pentru incalcarea altor norme rutiere. Totodata, trei sanctiuni au fost aplicate conducatorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere vehiculelor care au acest drept.
Politistii continua actiunile pentru siguranta traficului rutier si prevenirea evenimentelor negative in trafic si in perioada urmatoare.