Realitate sumbra la nivelul judetului Botosani.
Sute de accidente rutiere s-au produs, anul acesta, pe sosele din judet in urma carora 18 oameni si-au pierdut viata, iar alti peste 100 au ajuns in stare grava in spital.
Grav este faptul ca numarul accidentelor este in crestere, iar cauzele sunt: viteza, neatentia biciclistilor si abaterile pietonilor.
O analiza a Politiei, facuta pe primele noua luni ale anului arata ca la nivelul judetului Botosani a crescut numarul accidentelor rutiere.
In 2017, s-au produs 381 de accidente, cu 26 mai multe decat in aceeasi perioada din 2016.
In urma acestor evenimente, 18 oameni au murit, 104 au ajuns in stare grava la spital, iar peste 300 de botosaneni au fost raniti usor.
Principala cauza generatoare de accidente rutiere, la Botosani, ramane viteza. Acesta realitate scoate in evidenta inconstienta unor soferi care ignora tot ce au invatat in scoala pentru a obtine permis de conducere. Sefii de la rutiera mai spun ca in foarte multe accident sunt implicati biciclistii, dar si pietonii. Din cele 381 de accidente rutiere produse in 2017 la nivelul judetului Botosani, 109 au fost accidente grave.