Numaram prea multi morti si raniti pe soselele din judetul Botosani, iar soferii si pietonii nu invata nimic din tragediile pe care le produc.
Anul trecut, au fost peste 140 de accidente rutiere
grave in urma carora zeci de persoane si-au pierdut viata, si alte peste 300 de evenimente usoare soldate cu sute de raniti.
Accidentele grave s-au produs din vina pietonilor care au trecut strada prin locuri nepermise, dar si a soferilor vitezomani. In anul 2017, in judetul Botosani s-au produs nu mai putin de 144 de accidente grave, cu 15 mai multe decat in 2016.
24 de persoane au decedat in urma acestor evenimente rutiere, iar alte aproape 140 au ajuns in stare grava la spital.
Potrivit Politiei Rutiere, principalele cauze sunt abaterile savarsite de pietoni din vina carora au avut loc 32 de accidente grave.
La diferenta mica se afla viteza care a dus
dus la producerea a 30 de evenimente rutiere grave, dar si abaterile biciclistilor, carutasilor si neacordarea de prioritate pietonilor. Botosanenii spun ca s-a ajuns la aceasta statistica sumbra din cauza inconstientei de care dau dovada unii pietoni. Cele mai multe accidente s-au produs in municipiul Botosani, respectiv 150.
Pe drumurile nationale au avut loc 102 accidente, 91 de evenimente s-au produs pe drumurile judetene, iar peste 70 pe drumurile comunale.
Tot anul trecut la nivelul judetului au avut loc 362 de accidente rutiere usoare, in urma carora 455 de persoane au fost ranite si transportate cu ambulantele la spital.
Ca si cauze, pe primul loc se afla tot abaterile comise de pietoni cu 51 de cazuri, pe locul al doilea se afla abaterile comise de biciclisti cu 42 de cazuri, iar pe locul trei viteza cu 37 de accidente.
34 de evenimente rutiere s-au produs din vina conducatorilor auto care nu au acordat prioritate altor vehicule care aveau acest drept, iar
31 de accidente usoare au fost provovate de soferii care s-au urcat la volan desi se aflau sub influenta alcoolului.