Agoniseala de o viata, in flacari

Doi batrani din satul Oneaga, comuna Cristesti au ramas fara acoperis deasupra capului, dupa ce intreaga locuinta a fost mistuita de flacari. Focul a pornit de la acoperis, iar proprietarii si vecinii au incercat sa-l stinga. Au chemat imediat pompierii insa cand au vazut ca flacarile se extind. Câteva ore au intervenit angajatii ISU pentru lichidarea incendiului, casa fiind distrusa aproape în totalitate. Cauza probabila a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric, pagubele fiind estimate la 40.000 de lei.
Cei doi batrâni care au ramas fara agoniseala de o viata vor locui la o ruda.
Caldura face victime

Un barbat de 60 de ani a murit ieri in parcarea unui bloc din zona strazii Sucevei. Martorii spun ca acesta ar fi cazut dintr-o data pe asfalt si nu au mai putut face nimic pentru a-l ajuta. Echipajele de salvare au sosit la fata locului si l-au gasit in stop-cardio respirator. Au efectuat manevre de resuscitare, insa nu s-a mai putut face nimic. Este posibil ca barbatului sa i se fi facut rau de la caldura, în ultimele zile mai multe persoane având nevoie de ajutorul medicilor dupa ce au lesinat sau au suferit un infarct.

Lucrari pe drumurile din Botosani

Directia de Drumuri si Poduri Botosani desfasoara in aceasta perioada reparatii pe traseele DJ 208c, Oraseni Deal-Vorona si DJ 208 I in Tudora. Pana in acest moment s-au finalizat deja lucrari pe traseul Flamanzi- Prajeni- limita de judet. Pe langa lucrarile de reparatie si intretinere, Directia de Drumuri si poduri Botosani efectueaza activitati de cosire si curatire a santurilor si zonelor cu vegetatie, aferente drumurilor judetene.
Nicio angajare la stat in 2017

Pâna la sfârsitul anului nu se vor mai face angajari în administratia publica centrala, potrivit unei ordonante de urgenta pusa în dezbatere de ministerul condus de Sevil Shhaideh. Posturile vor fi blocate in administratia publica pentru a se face un inventar al functiilor, incat sa se ajunga la o flexibilizare a administratiei centrale.Potrivit datelor Ministerului Finantelor Publice, erau angajate la stat, în luna mai, aproape 1,2 milioane de persoane. Dintre acestea, 504.000 persoane lucrau în administratia publica centrala, iar 595.000 de persoane în administratia publica locala.