Locuri de munca pentru detinuti

O noua bursa a locurilor de munca organizata de data aceasta pentru persoanele private de libertate din cadrul Penitenciarul Botosani. Evenimentul va avea loc maine, de la ora 11:00 si se adreseaza unui numar estimativ de 35 persoane private de libertate cu domiciliul in judetul Botosani pentru care exista premisa de liberare conditionata în perioada urmatoare.
S-au depus oferte cu locuri de munca disponibile in domeniul constructiilor, tamplarie si in agricultura .

Tumora gigant

Medicii din cadrul sectiei de obstetrica si ginecologie au extirpat din abdomenul unei femei o tumora gigant. Pacienta de loc din Manoleasa are 50 de ani si a cerut ajutorul doctorilor, dupa ce a constatat ca in ultimii doi ani abdomenul i s-a marit. In urma unui examen ecografic, medicii au depistat ca aceasta avea o tumora de zece kilograme. Operatia a fost coordonata de trei doctori. Acesta este cea mai mare tumora extirpata de medicii de la Maternitatea Botosani.
Interventia s-a incheiat cu bine, pacienta fiind acum in afara oricarui pericol.

Droguri gasite la frontiera

La sfarsitul saptamanii trecuta, politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Radauti Prut impreuna cu lucratorii vamali au descoperit, ascunse intr-un spatiu special amenajat intr-un autoturism, 600 comprimate substante incluse in lista substantelor interzise.
Tanarul aflat la volan a fost amendat cu 8.000 de lei, iar conform prevederilor legale a fost luata masura retinerii substantelor anabolizante, in valoare de peste 3.000 de lei.

Aplicatie ISU in padurea Gorovei
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Botosani desfasoara, pe 22 noiembrie, intre 11.00 -15.00, un exercitiu pentru limitarea efectelor rezultate ca urmare a producerii unui incendiu la fondul forestier in padurea Gorovei, comuna Vaculesti.Potrivit scenariului, in urma unui accident aviatic s-a produs un incendiu in padurea Gorovei.
De asemenea, vor mai fi simulate actiuni de cautare-salvare a persoanelor aflate in aeronava, precum di a unor turisti care s-au ratacit in padure.
La actiunile de interventie vor participa forte si mijloace ale Inspectoratului General de Aviatie -Unitatea Speciala de Aviatie Iasi, Romatsa, Inspectoratului Judetean de Politie Botosani, Inspectoratului Judetean de Jandarmi politisti de la frontiera, cadre medicale din UPU – SMURD Botosani, care, impreuna cu cele apartinand Inspectoratului pentru vor coopera pentru executarea misiunilor specifice, conform competentelor.